Ray Charles Eames

1912 yılında ABD ‘ de doğdu. Tasarım tarihinde bir milad yaratan Charles  ve Ray Eames çifti II. Dünya savaşından sonraki 20 yıl içinde  ülkelerindeki ve diğer birçok  ülkedeki en etkili tasarım  ikilisi olarak görülebilir.

Çiftin en önemli özelliği Endüstri devriminin  ekonomik ve estetik  özünü sistemleştirme, analitik düşünerek bilim ve kültürü bağdaştırma  gibi çağdaş  kavramları gündelik hayata geçirerek yaygınlaştırmaları olduğu söylenebilir.

Tasarımcı mimar  ve film yapımcısı Charles Eames,Saint Louis’deki Washington Üniversitesi’nde bir süre mimarlık okuduktan sonra bakış açısının  fazla  modern oluşu sebebiyle okuldan atıldı.

1938’de Eero Saarinen’nin daveti üzerine gittiği Cranbrook Sanat Akademisi’nde Endüstriyel Tasarım bölümü başkanı oldu. En önemli tasarımları arasında New York museum  Organik tasarım yarışması için tasarladıkları sandalyelerdir.

Bu sandalye de  Alvar Aalto’nun ahşap kalıplama tekniğinden esinlenen Eames’ler  çeşitli mobilya ve sandalye tasarlamaya başladı ve kısa sürede başarılı sonuçlar aldı.
1978 ‘de öldü.

Tags:

Leave a Reply