Aksarayın gazeteleri
Aksaray gazetelerinin isimleri
Aksaray gazeteleri oku
Aksaray Medya
Aksaray posta Gazetesi
Aksaray Pusula Gazetesi
Anadolu Ekspres Gazetesi
Egemen Gazetesi
Uluırmak gazetesi
1980-1984 yılları arasında Niğde’nin Bor ilçesi Kemerhisar Nahiyesi’ne bağlı Keşlik Yaylası’nda ( Melendiz Dağları üzeri ), M.Ö.I.Bine ait, açık araziye yapılı, heykeltraşlık türünde cok sayıda eser bularak arkeoloji alemine kazandırdı ve buluntuları yayınladı.
1986-1988 yılları arasında Niğde’nin Bor İlçesi Kemerhisar Nahiyesi’nin altında yatan antik Tyana ya da Hitit Çağlarının Tuvanuva adlı şehrinin arkeolojik kazısının başkanlığını yürüttü.
1983-1984 öğretim yılında iki yarı yıl süre ile Konya Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümünde ders verdi.
Niğde, Bor-Altınhisar Keşlik Yaylası’nda yaptığı keşifler ve ortaya çıkarttığı eserler dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri’ndeki The Metropolitan Museum of Art (New York) tarafından burs verilerek davet edildiği bu ülkede bir yıl kaldı. Bu süre içerisinde hem keşiflerini yayına hazırladı, hem de New York, New Jarsey, Bryn Newr ve Philadelphia’da Anadolu Arkeolojisi ile ilgili çeşitli konferanslar verdi. Bu arada Metropolitan Museum of Art Müzesinde muhafaza edilmekte olan Anadolu kökenli bazı eserler üzerinde de ( Karum Hazinesi v.b.) çalışmaları oldu.
Aykut Çınaroğlu, 1994 senesinde başlayan Kastamonu İli, Devrekani İlçesi Kınık Köyündeki arkeolojik kazının bilimsel başkanlığını yürütmektedir. Bu kazıda, çok sayıda, Hitit Çağına ait çeşitli türde madeni eserler ve maden atölyesi açığa çıkartılmıştır. Kazı, önümüzdeki yıllarda da devam edecek olup eserler yayına kazırlanmaktadır.
08.04.1993-10.021995 tarihleri arasında Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüttü.
Halen Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalında Profesör olarak yürüttüğü akademik faaliyetin yanında, Fakültenin Dekan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.
Aksarayın gazeteleri
Aksaray gazetelerinin isimleri
Aksaray gazeteleri oku
Aksaray Medya
Aksaray posta Gazetesi
Aksaray Pusula Gazetesi
Anadolu Ekspres Gazetesi
Egemen Gazetesi
Uluırmak gazetesi
Aksaray Yerel Gazeteleri
Aksarayın yerel gazeteleri nelerdir
Aksarayın yerel gazeteleri şunlardır:
Aksaray Medya
Aksaray posta Gazetesi
Aksaray Pusula Gazetesi
Anadolu Ekspres Gazetesi
Egemen Gazetesi
Uluırmak gazetesi
Okullara Süt dağıtan firmalar
Okullara Süt Dağıtan Firmalar Hangileri
Okul Sütü Projesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca belirlenen 4 bölge için 17 Nisan’da düzenlenen ihaleyi kazanan ve süt dağıtımı yapan firmaların isimleri şöyle:
İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu: Yavuz Blok Bims İnş. Malz. Gıda Tic. A.Ş pilot ortaklığında Gülsan Gıda A.Ş-Mar Tüketim A.Ş-Mamsan Gıda A.Ş-Bakraç Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti
Doğu Anadolu ve Ege Bölgeleri: Dimes Gıda San. Tic. A.Ş pilot ortaklığında Pınar Süt Mam. San. A.Ş-Balkan Süt Ür. San. Tic. Ltd. Şti
Akdeniz bölgesi: Yörükoğlu Süt ve Ürn. San. Tic. pilot ortaklığında Güney Süt San. ve Gıda Mad. Tic. A.Ş-Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş-Akbel Süt Ürn. San. Tic. A.Ş
Marmara ve Karadeniz bölgeleri: Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş pilot ortaklığındaki Sütaş Süt Ürünleri A.Ş-Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. Tic. A.Ş- Tat Konserve San. A.Ş-Yörükler Dış Tic. A.Ş.
Facebook oyunları, facebook oyunu, yeni facebook oyunları
Anadolu Efesi Facebook Oyunu, Anadolu Efesi Nasıl Oynanır
Facebook oyunları son dönemlerde çok gündemde.Facebook’un bu defa ki popüler oyunu ise Anadolu Efesi..
Anadolu Efesi; Kendi alanında Türkiye açısından ilkleri taşıyan ve Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nın işlendiği Anadolu Efesi oyununda amaç, kurgulanmış haritalar üzerinde savunma birlikleri ile stratejiler geliştirerek, düşman birliklerinin cepheyi geçmesine izin vermemek. Oyuncular, savunma hatları oluşturulurken farklı özelliklere sahip savunma birliklerini seçer, yerleştirir ve en iyi strateji için geliştirirler.
Düşmanlar kim ?
Oyundaki haritalarda belli bir güzergah üzerinde hareket etmekte olan düşman birlikleri direnç, hız ve önem gibi farklı özelliklere sahipler.
Anadolu Efesi ” Tower Defense ” tarzındadır. Herhangi klavye/fare performansına bağlı olmaması, gerektiğinde oyunu durdurabilmeniz her türlü ortamda kolaylıkla oynayabilmenize imkan sağlıyor.
Oyunun yapımcıları Cem Öztürk ve Serhat Nasırlıoğlu Anadolu Efesi hakkında bilgiler verdiler. Cem Öztürk, tüm prosesini hazırlarken, Serhat Nasırlıoğlu da oyunun görsel ve işitsel tasarımını üstlendi.
Oyun haritalara bölünmüştür, her cephede belli sayıda düşman birliği bir çok kez cepheyi yarmak için sızma hareketi yapacak, amacınız düşman birliklerini haritanın çıkışına ulaştırmamak.
Her denemelerinde farklı tipte ve sayıda olacaklardır, engellediğiniz her düşman tipi için puan ve altın kazanacaksınız, bu altınlarla zorlu ve kalabalık düşman birliklerini engelleyecek güçlü savunma birlikleri oluşturmalısınız.
Anadolu Efesi Nasıl Oynanır ?
Klavye tuşları ile ( w tuşu, a tuşu, s tuşu, d tuşu ) haritada dolaşınız, fare ile oyun panelinden savunma birliği seçip, farklı özelliklere sahip askerlerden altınınız yettiği herhangi birini tutup-sürükleyerek haritaya bırakınız.
Oyna düğmesine basmanızla beraber düşman birlikleri haritaya girmeye başlayacakladır. Yerleştirdiğiniz savunma birlikleri bu düşmanları durdurmaya çalışacaktır. Elediğiniz her düşman için altın kazanacak, bu altınlarla savunma biriminiz üzerine tıkladığınızda çıkan panelden biriminizi güçlendirmede, etki alanını gemişletmede, hızlandırmada veya haritaya başka savunma birlikleri eklemede kullanabilirsiniz.
Oyun sırasında çıkmak istediğinizde menüden çıkışı tıklarsanız, puanınız hesabınıza eklenir.
Kaynak:Haberturk
Atatürk Kurtuluş Savaşında
Atatürk Kurtuluş Savaşında şiiri oku
Atatürk Kurtuluş Savaşında
Bir gemi yanaştı Samsun’a sabaha karşı
Selam durdu kayığı, çaparası, takası,
Selam durdu tayfası.
Bir duman tüterdi bu geminin bacasından bir duman
Duman değildi bu
Memleketin uçup giden kaygılarıydı.
Samsun limanına bu gemiden atılan
Demir değil
Sarılan anayurda
Kemâl Paşa’nın kollarıydı.
Selam vererek Anadolu çocuklarına
Çıkarken yüce komutan
Karadeniz’in hâlini görmeliydi.
Kalkıp ayağa ardısıra baktı dalgalar
Kalktı takalar,
İzin verseydi Kemâl Paşa
Ardından gürleyip giderlerdi
Erzurum’a kadar.
Cahit KÜLEBİ