1967 yılında “Anıl Yayın Ajansı”nı kurdu, Dünya gazetesinin sanat sayfasını yönetti. “Musıkî ve Nota” dergisini çıkardı. “Musıkî Sözlüğü” adı altında dört ciltlik eserinde müzik tarihi için önemli hatıralar yayımladı.1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. 14 Haziran 2008 günü İzmir’deki evinde, seksen yaşında vefat etti.
Besteleri
Rüya gibi uçan yıllar, az biraz durun durun biraz Dilşâd olacak diye kaç yıl avuttu felek Sevmiyorum seni artık gözlerimi geri ver Biraz kül biraz duman, o benim işte Kader kime şikâyet edeyim seni bilemem Unutamıyorum, unutamıyorum gecem yok artık gündüzüm yok Gözlerin bir aşk bilmecesi sorar gibi Unutulmuş ne varsa sevgiden geri kalan Aşk bu değil yapma güzel Ne yeşili ne siyahı gözümde hep gözleri var Mihrâbım diyerek sana yüz vurdum İçimde nice uzun yılların özlemi var (Ağla Gitar) Kaderimde hep güzeli aradım Öyle dudak büküp hor gözle bakma Bir peri masalı kulaklarına Bir göz aşinâlığı var aramızda, sanki seninle kırk yıllık dost gibiyiz ikimiz Gün be gün yaşanan o hatırayı unutup bir yana atmak olmaz ki Şarkılar söyle o sahillerde Ayrılık ümitlerin ötesinde bir şehir Bu akşam bütün meyhanelerini dolaştım İstanbul’un Akşamın olduğu yerde bekle diyorsun gelmiyorsun Şu yalan dünyayı aşksız geçirme Sen ne kadar saklasan gönlündekini Ben yağmur, ben güneş, ben sevgi seliyim Aşk nedir nasıldır, bilen var mı? Firâkınla yansa ten yine vuslat dilemem Ağlaya ağlaya giderim diyor(Gelin alayı) Safalar getirdiniz safa geldiniz dostlar Sen körfeze geldiğin zaman yıldızlar güler Bir geceye bir ömür verilir Kanlıca’da Gözlerin kömür senin, bakışın ömür senin Bir kerre bakanlar unutur derdi günahı Aman Adanalı Canım Adanalı
Avni Arbaş, ressamdır İstanbul 1919 da doğmuştur. Güzel Sanatlar Akademisi Leopold Levy Atölyesi’nde öğrenim gördüğü sırada Yeniler Grubu’na katıldı. Okul bitiminde aldığı bursla 1946′da Paris’e gitti. Uzun yıllar Paris’te yaşadı Paris Okulu olarak anılan topluluk içinde değerlendirildi.
Avni Arbaş Soyut resmi dekoratif planda kabul etti, konularını doğadan alarak peyzaj, natürmort ve portre üzerine çalıştı. Boyayı, açık/koyu düzeninde özlü anlatımıyla kullanması sağlam üslubunu belirler. Fransa’nın çeşitli kentlerinde kişisel sergiler açtı. Almanya, İtalya ve İsviçre’deki toplu sergilere katıldı.
Avni Arbaş New York Nicol Galerisi’nde açtığı kişisel serginin başarısı nedeniyle, galeriyle özel anlaşma yaptı. Galeri, tüm eserlerinin alıcısı ve çeşitli ülkelerde açacağı sergilerin düzenleyicisi oldu. Avni Arbaş Uzun süre sonra Türkiye’ye döndü, deneyimleri ve sanatsal birikimiyle yarattığı eserlerini ülkesinde de sergilemektedir.