Posts Tagged ‘Bakımı’

Topuk Çatlakları Tedavisi

Perşembe, Haziran 21st, 2012

Topuk Çatlaklarının Evde Tedavisi

Topuk Çatlakları Nasıl Tedavi Edilir

Topuklarda meydana gelen çatlaklar gerek sağlık açısından gerekse estetik açıdan hiç de hoş olmayan bir durumun oluşmasına sebep olur. Kimi zaman çok fazla kuru ve ağrılı da olabilen topuk çatlaması genellikle ileri yaşlardaki kişilerde ve işleri gereği sürekli ayakta durması gereken kişilerde görülür.

Ev yapımı çatlak topuk tedavisinde ihtiyacınız olan malzemeler; leğen, ılık su, vazelin, shea (Batı Afrika’da yetişen ve tohumundan yağ çıkarılan bir ağaç )yağı, zeytinyağı veya yoğun nemlendirici krem, sünger taşı, banyo tuzları veya yumuşak ayak temizleyici, ayak törpüsü, pamuklu çorap, havlu ve limon suyu, olgunlaşmış muz ve ezilmiş ananastır. Tabii bu saydığımız malzemelere sadece bir topuk bakımında ihtiyacınız olmayacak. Bu malzemeler ile farklı ayak bakımı ve çatlak topuk tedavisi yapabilirsiniz.

Leğeni ılık su ve sabun ile doldurun. Ayaklarınızı sabunlu karışıma sokun ve bu ıslatma işlemini minimum 20 dakika yapın. Bu esnada ayaklarınızı sünger taşı ile ovalamayın. Topuklarınızdaki çatlaklar yumuşadığı zaman ayaklarınızı sudan çıkarın.

Nazikçe ayaklarınızı ayak törpüsü veya sünger taşıyla ovalamaya başlayın. Ölü deriyi uzaklaştırana kadar topuklarınızı ovalamaya devam edin. Bu işlemi yaparken derinizi zedelememeye özen gösterin. İşlem bittiğinde bir havlu yardımıyla ayaklarınızı iyice kurulayın. Ancak şeker hastasıysanız veya mantarınız varsa tip bir ayak ve topuk bakımı yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Kullandığınız ayak törpüsünü iyice dezenfekte etmeyi de ihmal etmeyin.

Ayrıca Topuklarda çatlak bulunması durumunda dermatoloji uzmanına başvurulduğunda aşağıdaki tedaviler uygulanabilir:

– Çatlağa neden olabilecek etkenler araştırılmalı ve önlem alınmalıdır.Eğer mantar enfeksiyonu var ise tedavi edilmelidir.
– Kalın derinin soyucu kremlerle inceltilmesi faydalı olur.
-Uygun nemlendiriciler kullanılır.
-Özellikle rahat ayakkabılar tercih edilmelidir.
-Gerekirse koruyucu tabanlıklar kullanılmalıdır.

Doğal Cilt Bakımı

Perşembe, Haziran 21st, 2012

Doğal Cilt Bakım Önerileri

Doğal Cilt Bakım İçin Tarifler

Sivilce için Patates

Özellikle ergenlik döneminde karşımıza çıkan sivilcelerin tedavisi için patatesten faydalanabilirsiniz.

Bir patatesin kabuklarını soyup dilimleyin. Sivilce olan bölgelerin üzerine koyup 30 dakika bekleyin. Yatar konumdayken patates bakımı yaparsanız düşmelerini engellersiniz.

Kırışıklar için Domates

Yüzünüzde kırışıkların oluşmasını engellemek için mutfaktaki malzemeleriniz yeterli. Biraz domates, saf zeytinyağı ve bal karışımı cildinizin sağlıkla parlamasını ve gerginleşmesini sağlar.

3 adet domatesin kabuklarını soyup mutfak robotuna alın. 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını domatesin üzerine ekleyin. Düşük ayarda çekip püre haline getirin. Yüz ve boyun bölgesine yuvarlak hareketlerle masaj yaparak sürün. 1 saat bekledikten sonra yüzünüzü durulayın ve kurulayın.

Cilt Yenileme için Süt Tozu

Cildinizi ölü hücrelerden arındırmak ve yenilenmiş bir görünüm kazandırmak için süt tozu ile bakım yapabilirsiniz.

Bir miktar süt tozunu birkaç damla suyla ıslatıp karıştırın. Yüz ve boyun bölgenize ovalayarak yedirin. Birkaç dakika bekledikten sonra durulayın ve kurulayın.

Elmanın kabukları da cilt yenileme için etkili bir yöntem. Meyve salatası hazırlarken soyduğunuz elma kabuklarını cildinize yapıştırın. 30 dakika bekleyin. Durulamanıza gerek yoktur.

Koyu Halkalar için Kuşburnu

Göz etrafındaki koyu halkalar güzelliğinizi gölgeler. Her gün kapatıcı kullanmak cildinizin nefes almasını engeller. Kuşburnu yağı ile koyu halkalardan kurtulabilirsiniz.

Kuşburnu yağını parmak uçlarınızla göz çevresine yedirerek sürün. Durulamayın ve bütün gece cildinizde kalmasını sağlayın. İçerden destekleme için günde 2 fincan taze demlenmiş kuşburnu çayı için.


Beyaz Dişler için Çilek

Sigara, çay ve kahve içmek dişlerinizin sararmasına yol açabilir. Dişlerinizin sağlığını korumak için sabah ve akşam mutlaka fırçalamanız gerekir.

Beyazlatma istiyorsanız; birkaç çileği mutfak robotundan geçirip püre haline getirin. Haftada üç kez dişlerinizi çilek püresiyle fırçalayın. Çileğin yıkayıcı özelliği olduğu için ağız kuruluğunu da önlemektir.

kaynak:msn.com

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Perşembe, Haziran 21st, 2012

Yağlı Ciltler için Bakım Nasıl Yapılır
Yağlı Cilt Bakımı

Her sabah ve akşam cildin fazla yağını alan toniklerle temizlemek yararlıdır. Günde 1-2 kez banyo sabunu ile yüz yıkanmalıdır. Yağlı ciltliler baharatlı, ekşi, acılı tatlardan kaçınmalı; sebze ve meyveyi bol yemeliler. Haftada bir buhar banyosu yapmalılar. Yağlı ciltler içinde alkol, gülsuyu ve asitler bulunan toniklerle yüzü temizlemeli. Saf alkol ve kolonya ile yüz silinmemelidir. Saf bitkisel yağlı kremler kullanılmalı. Madensel yağlı kremler yağlı ciltler için zararlıdır. Yağlı ciltler için açık ve temiz hava ile düzenli güneş banyoları yararlıdır.