Posts Tagged ‘biridir’

Saroz Körfezi Tatil Yerleri

Perşembe, Haziran 21st, 2012

Saroz Körfezi Tatil Köyleri,
Saroz Körfezinin Tatil Yerleri,

Saroz Körfezi Tatil Yerleri hakkında bilgi;
Saros Körfezi kendi kendini temizlemesi ve etrafinda yoğun yerleşimlerin bulunmamasıyla çok uzun yıllar kirlenmeyecek nadir denizlerden biridir.

Saroz Körfezi Tatil Yerleri

  • Saroz Körfezi Tatil Yeri Erikli

Saros Körfezinin en popüler sahillerinden biri olan Erikli, genis ve temiz kumsallarla kaplidir. Turizm isletme belgeli tesisleri, pansiyon ve apart otelleriyle Erikli, Trakya`da yaz aylarinda eglence ve dogal güzellikleri arayanlarin gözdesi. Erikli`nin, Istanbul da dahil olmak üzere Trakya`daki tüm merkezlere yakin olmasi da tatilciler için ayrica bir avantaj.

  • Saroz Körfezi Tatil Yeri Yayla

Saros Körfezi`nin bir diger tatil yeri de Yayla sahili… Nüfus yogunlugu ve yapilasma zenginligi, Yayla`da bir “sahil kenti” havasi veriyor… Yayla, genel olarak sakin ve dinlenme amaciyla gelinen güzel bir sahil… Çok çesitli bitki örtüsüne sahip ormanlar, Saros körfezi kiyilarina kadar uzaniyor. Tertemiz sulariyla körfez, ormanla birlikte harika bir uyum sergiliyor.

  • Saroz Körfezi Tatil Yeri Gökçetepe

Saros Körfezi`nin kumsal alanlarinin disinda kalan bir çok yer, orman ile iç içedir. Özelikle Gökçetepe ( Mariz) bölgesi, bu konuda görülmesi gereken ender bir yerlesim birimidir.

  • Canli akvaryum

Son yillarda Dalis cenneti övgüsüne sahip olmaya baslayan Saros Körfezi, bu sporu yapan yada ögrenmeye gelen binlerce kisiye kucak açmaktadir.

Dibinde yüzlerce canli türü barindiran Saros, mercan olusumlarinin fazlasiyla da dalgiçlarin ve sualti fotografçilarinin gözdesidir.

Türkiyenin birçok dalis kulübü için Saros Körfezi, canli akvaryum niteligi tasiyor.

Yelken keyfi Saros’da yaşanır.

Saros Körfezi, yelken ve rüzgar sörfü sporuna uygunlugu açisindan, düsnyadaki sayili körfezlerden biridir.

alıntı

Şehitler Günü Hakkında Bilgi

Perşembe, Haziran 21st, 2012

Şehitler Günü Hakkında yazı
Şehitler Günü ne zaman

18 Mart günü, 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümüdür. Bugün, 2002 yılından itibaren, “Şehitler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Yıl 1915. Tarih boyunca birçok savaşlara alan olan Çanakkale Boğazı, en çetin savaşını veriyor, Türk kahramanlığına en büyük destanını yazdırıyordu. Türkler Birinci Dünya Savaşı’nda Almanya ve Avusturya-Macaristan imparatorlukları yanındaydı. Düşman devletler İngiltere, Fransa ve Rusya’ydı.

Ondokuz Şubat günü boğazdaki kaleleri topa tutarak Seddülbahir ve Kumkale’ye asker çıkardılar. Onsekiz Mart sabahı onaltı savaş gemisi ile boğaza girdiler. Kıyıları korku veren bir top ateşine tuttular. Çanakkale şehri ateşler içindeydi. Türk kaleleri susmuştu. Düşman artık bu kıyılarda canlı hiç kimsenin kalmadığına inanmıştı. Onun için gemilerini boğazdan içeriye sürdüler ve Nusret mayın gemisinin bir gece önce gizlice döktüğü mayınlara çarptılar ve battılar. Kıyılarda sustuğu sanılan Tük topçusu da Ulu Önder Mustafa Kemal önderliğinde top ateşine başlamıştı. Düşman büyük bir şaşkınlığa uğramıştı. Hepsini korku sarmıştı. Geri kalanlar da savaşı bırakmak zorunda kaldılar. 18 Mart, böylece Çanakkale’de Türk’e zafer günü oldu.
Düşman kuvvetleri savaşı kazanacaklarından o kadar emindiler ki daha savaşın başında “Boğaz geçildikten sonra izlenecek olan siyaset” konusunda raporları ve planları bile hazırlanmışlardı.
Çanakkale Savaşları’nda mehmetçik çelik siperlerin yerine göğsünü germiş, merminin bittiği yerde sürgüsünü, onun olmadığı yerde de yumruğunu kullanmıştır.
Çanakkale Zaferi Türk Milletinin tarihinde kazandığı ve uğursuz talihini değiştirdiği birkaç zaferden biridir. Öyle bir zafer ki, iç ve dış düşmanların Türklüğü yok etmek için üzerine çullandığı bir devirde kazanılmıştır. Türk’ün “hasta adam” olmadığını bütün dünyaya göstermiştir.
Çanakkale Savaşları’nda vatanımızın herbir köşesinden gelen yüzbinlerce Mehmetçik şehit olmuştur. Cesur, vatansever Mehmetçik Çanakkale’de son sözü söylemiştir;

Çanakkale geçilmez !

“Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir.

Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebeleri’ni kazandıran bu yüksek ruhtur.”

M. Kemal ATATÜRK


Kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.