Posts Tagged ‘bronz’

Lazer Epilasyon En İyi Cihazı

Perşembe, Haziran 21st, 2012

Lazer Epilasyon Cihazları,


En İyi Lazer Epilasyon Cihazları Nelerdir,

Ruby Lazer: Ruby lazer lazer epilasyon için kullanılan ilk cihazlardandır. Ruby lazerin kullandığı ışın saçtaki melanin tarafından iyi emildiği için orta ve açık tonlarda kıllar için uygundur. Ancak bronz ve koyu tenlerde hali hazırda melanin bulunduğu için kıl köklerinde etkisi azalır. Cihazın yavaş olması ve lazer epilasyon uygulanabilecek alanın kısıtlı olması nedeniyle bu alandaki popülerliğini zamanla kaybetmektedir.

Alexandrite Lazer: Yüksek tekrarlama kapasitesi ile geniş alanlara lazer epilasyon uygulanması için en iyi cihazlardan biri olan Alexandrite lazerle açık ve orta renklerdeki kıllara hızlı tedavi uygulanabilmektedir. Alexandrite lazer ile komple sırt epilasyon senası 30 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanabilmektedir.

Diode Lazer: Uzun dalga boyu nedeniyle orta ve koyu renklerdeki ciltlere uygulanan lazer epilasyon için kullanılan Diode lazer açık tenlerde çok etkili değildir. Cihazın her seansta kullanılabildiği bölge küçük olduğu için lazer epilasyon yapılacak bölgenin büyüklüğüne göre daha fazla seansa gitmek gerekebilmektedir.

Nd:YAG: Koyu ve açık cilt tipleri için kullanılabilen bu lazer aynı zamanda bronz tenlerde de etkili sonuç vermektedir. Geniş alanlara kısa sürede uygulanabilir. Ancak cildiniz açıksa kıl köklerini temizlemede bazı diğer cihazlardan daha az etkilidir.

Görüldüğü gibi en iyi lazer epilasyon cihazı sizin cilt ve kıl tipinize göre değişmekte. Açık teniniz için iyi olan bir cihaz koyu tenlilerde aynı sonucu vermemekte. Ya da epilasyon uygulanacak alanın büyüklüğüne göre hızlı sonuç alabilmek için kullanılacak cihazlar farklı olabilmekte. Size en uygun, en iyi lazer epilasyon cihazının hangisini olduğunu bir kaç epilasyon merkezine gidip uzmanlara danışarak öğrenebilir ve seçiminizi buna göre yapabilirsiniz.

Ayasofya Müzesi Dilek Taşı

Perşembe, Haziran 21st, 2012

Dilek Taşı Ayasofya,
Ayasofyadaki Dilek Taşı,
Ayasofya Müzesindeki Dilek

Ayasofya Müzesi Dilek Taşı hakkında bilgi; Ayasofya Müzesinde Terleyen sütun olarak bilinen ve hakkında sayısız rivayet bulunan bu sütun günümüzde dilek dileme yeri olmuştur. Dilek dilemek isteyenler elinin başparmağını sütundaki deliğe sokup elleriyle bir daire çizerler. Delik taşı sütuna geçirilmiş bronz bir plakanın ortasında yer almaktadır.

Yapının kuzeybatı yönünde terleyen sütun ya da dilek sütunu olarak adlandırılan bronz levhalar ile kaplı, ortası oyulmuş bir sütun yer almaktadır.
Bazı kaynaklarda, bu sütunun, zaman içerisinde halk arasında kutsallık kazandığı belirtilmektedir. Doğu Roma döneminde insanların iyileşmesine yardımcı olduğu konusunda rivayetler oluşmuş; efsaneye göre, yapının içersinde şiddetli bir baş ağrısıyla dolaşan İmparator Justianos, başını bu sütuna yaslamış ve bir müddet sonra baş ağrısının geçtiğini fark etmiştir. Bu olayın halk arasında duyulması üzerine, sütunun şifa özelliğinin olduğu söylencesi yayılmıştır. Bu nedenle insanlar, parmaklarını sütundaki bu oyuğa sokup, ıslanan parmaklarını, hastalığı hissettikleri yerin üzerine sürdüklerinde iyileşeceklerine inanmışlardır. Başka bir efsanede ise bu ıslaklığın Meryem’in gözyaşları olduğu söylenmektedir.

Osmanlı Dönemi’nde, Ayasofya camiye çevrildiğinde Fatih Sultan Mehmed ve mahiyeti, Hocası Akşemseddin imametinde ilk cuma namazını kılmak için secdeye varmış, ancak, yapının yönü Kâbe’ye dönük olmadığı için namaza bir türlü başlayamamışlardır. Tam o sıra da Hızır Aleyhisselam’ın geldiği ve bu sütundan güç alarak yapının yönünü Kâbe’ye çevirmeye çalıştığı fakat halktan biri tarafından görülmesi üzerine, caminin yönünü çeviremeden kaybolmak zorunda kaldığı söylenir. Günümüzde ise, insanlar sütundaki bu oyuğa soktukları başparmaklarını saat yönünde tam bir tur döndürerek dilek tutmaktadırlar.

Kaynak: ayasofyamuzesi.gov.tr