Posts Tagged ‘Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’

Doktor tavsiyesi Gül’ün ziyaretlerini erteletti

Cumartesi, Haziran 30th, 2012

Cumhurbaþkaný Abdullah Gül’ün Letonya ve Litvanya’ya yapacaðý ziyaretler ertelendi.

Cumhurbaþkanlığı Basın Başdanıþmanı Ahmet Sever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaretlerin Gül’ün kulağındaki rahatsızlık nedeniyle ertelendiğini bildirdi.

Gül’ün 20-23 Haziran tarihleri arasýndaki Kayseri ziyaretinde kulağındaki rahatsızlğın nüksettiðini anlatan Sever, geçtiğimiz günlerde yapılan kontrol sonucu doktorlarının Gül’e, bir süre uçağa binmemesi tavsiyesinde bulunduklarını belirtti.

Sever, Cumhurbaşkanı Gül’ün de bu nedenle yarın başlayacak Letonya ve ardından geçeceği Litvanya ziyaretlerini ertelediğini, tarihlerin henüz belirlenmediğini kaydetti.

Gül’den Türk Ticaret Kanunu’na onay

Cumartesi, Haziran 30th, 2012

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, 6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu”, 6332 sayılı “Türkiye İnsan Hakları Kurumu Kanunu”, 6333 sayılı “Ortak Transit Rejimine İlişkin Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun”, 6334 sayılı “Eşya Ticaretindeki İşlemlerin Basitleştirilmesine İlişkin Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun”, 6335 sayılı “Türk Ticaret Kanunu ile Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ve 6336 sayılı “Harp Akademileri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”u, onayladı.
Kanunlar yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

(ANKA)

 

Gül de Özel Mahkemeleri eleştirdi

Cumartesi, Haziran 30th, 2012

Nuray Babacan’ın haberi

Bu davalarla ilgili ek iddianame hazırlayıp, soruşturma da yapmayacaklar. Eğer gerekirse bunu HSYK’nın belirleyeceği 29 ilden birindeki ağır ceza mahkemesi yapacak. Bu mahkemeler yetkilendirilecek ve ihtisas mahkemesine dönüştürülecek.

HÜKÜMETİN çalışmaları son aşamaya getirdiği Özel Yetkili Mahkeme (ÖYM) düzenlemesinin ayrıntıları ortaya çıkıyor. Yapılan düzenlemeye göre, halen faaliyette bulunan ÖYM ellerindeki davaları bitirecek. Ancak bu mahkemeler, gördükleri davalarla ilişkilendirmek için ek iddianame, soruşturma ve kovuşturma yapamayacaklar.

5 bin dosya terör dışı

Şu anda ÖYM’lerde 22 bin dosya bulunuyor. Bunlardan 5 bininin terör ve darbeyle ilgisi olmayan uyuşturucu ve kaçakçılık dosyaları olduğu belirtiliyor. Yapılan düzenlemeye göre ÖYM’ler şu anda süren davalar dışında hiçbir işe bakamayacak. Davalar kesinleşinceye kadar bu mahkemeler varlıklarını koruyacaklar. ÖYM’ler mevcut davalarla ilgili ek iddianame hazırlayamayacak. Soruşturma ve kovuşturma başlatamayacak.
Eğer mevcut davalarla ilgili yeni bir delil ortaya çıkar ve yeni bir iddianame sözkonusu olursa, bu HSYK tarafından belirlenecek ağır ceza mahkemelerince yapılacak. Gerekli görülen yeni çalışmalar, 29 büyük ilde halen mevcut olan ağır ceza mahkemelerine yönlendirilecek. Bu mahkemeler yetkilendirilecek ve ihtisas mahkemesine dönüştürülecek. Bu mahkemeler terör, darbe ve örgütlü suçlar gibi başlıklar altında ihtisaslaşacak.

Komutanlara koruma

Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarıyla ilgili izin mekanizmasının ayrıntıları da oluşturuluyor. Kuvvet komutanları, Terörle Mücadele Yasası kapsamındaki suçlardan “terörist” gibi yargılanamayacak. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanıyor” demişti. Başbakanın izninin gerekli olacağı suçlar ayrıca belirtilecek. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının, Başbakanın iznine tabi olmadan doğrudan yargılanacakları suçlar ayrıca sayılacak.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, dün basın mensuplarının soruları üzerine ÖYM’lerin kaldırılması konusunda muhalefet partilerinin iktidarla aynı görüşte olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Devam eden darbe teşebbüsleriyle ilgili davaların sonuçlandırılmasına kadar mevcut mahkemeler görevlerine devam edecekler. ÖYM normal ülkelerde olmaması gereken mahkemelerdir. ”       

Yargıda uygulamalar büyük sorun

HÜKÜMETİN Özel Yetkili Mahkemeleri (ÖYM) kaldırmaya yönelik hazırlığına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den de destek geldi. “Yargıda uygulamalar büyük sorun” diyen Gül, buna örnek olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonu gösterdi. Gül, “Daha suçun var olup olmadığı belli olmadan her şeyi buraya sokuyorlar. Halbuki cebir, şiddet yok” dedi.

Gül, dün Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanlık Divanı üyelerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti. 1 saat süren görüşmede, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, “Nereye gitsek karşımıza yargıdaki uygulamalar çıkıyor. 8 tutuklu milletvekili sorunu çözülmedi. En çok eleştiri aldığımız konuların başında ÖYM’ler geliyor” diyerek konuyu gündeme getirdi.

Uygulamalar büyük sorun

 Milletvekillerinin verdiği bilgiye göre Gül de ÖYM’lere ilişkin görüşlerini konuklarıyla şöyle paylaştı: “Çok doğru, yargıda uygulamalar büyük sorun. Bakın İzmir Belediyesine. Örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen uyuşturucu ticareti, ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü, bir de terör suçu deyip ÖYM’ye sokuyorlar. Daha suçun var olup olmadığı belli olmadan her şeyi buraya sokuyorlar. Sonuç olarak bir belediye başkanını incelemeden, suçun vasfını belirlemeden buraya sokuyorlar. Esasında bundan da bir şey çıkmayacaktır. Bu üç şeyi sokup büyük bir operasyona dönüştürüyorlar. Halbuki burada cebir yok, şiddet yok. Van ÖYM’de 100’ün üzerinde dosyayı inceledim, sadece bunların 2’si bu kapsama girmiş. Baktığınız zaman 98’i görevi kötüye kullanma.”

Başka yolları da var

Umut Oran’ın, “CHP adına izlediğim şike davasında Aziz Yıldırım’da da böyle. ÖYM kapsamında yargılanıyor. Halbuki spor ihtisas mahkemeleri kurulmalı. Asliye mahkemesinin görevli olması lazım ama ÖYM, ‘Hayır ben göreceğim’ diyor” sözleriyle ilgili de Gül, “İşte uygulama. Bu 3’üncü pakette nasıl değişecek bilmiyorum ama her şey yasayla da değişmez, o genel çizgileri koyar. Bu zihniyet meselesi. Bu hâkimin tahakkümüne dönüşmüş. Yapılmak istense başka yolları da var” diye konuştu. Gül, “Meclis yasa fabrikasına döndü” yakınması üzerine de, “haklısınız” dedi.

Usul düzenlemesi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la birlikte yapımı tamamlanan askerlik şubesinin açılış törenine katılmak üzere Yozgat’a geldi. Bozdağ, bir gazetecinin “Özel Yetkili Mahkemeler kalkarsa darbecilerin, çetecilerin serbest kalacağı yönünde endişeler var” sorusu üzerine şunları söyledi: “Özel Yetkili Mahkemeler’in düzenlendiği kanun, usul kanunudur. Düzenlemeler usul düzenlemeleridir. Suçlara, cezalara ilişkin bir düzenleme yapmıyoruz. Yani şu anda suça ve cezaya bir müdahale yapılmıyor. Usule ilişkin düzenlemeler yapılıyor ve usule ilişkin düzenlemelerin hiçbirisi de esasa müessir düzenlemeler.

Bu haliyle ÖYM devam edemez

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırma çalışmasıyla olarak, “Bu saatten sonra artık bu halin devam etme imkânı gözükmüyor” dedi. Çiçek, Kanal A televizyonunda katıldığı programda şunları söyledi: “Kuralları da, kurumları da ihtiyaçlar belirler. Hukuk da kendi içinde ihtisaslaşıyor. Bu ihtisas dikkate alınacak gibi görünüyor. Mevcut uygulamadan bir kısım rahatsızlıklar var. En basitinden, birilerini ‘Yasaya uymadı’ diye yargılarken, yargılamayı yapanların da kendisinin de yasalara uymak mecburiyeti var. Hâkim, savcı olmak yasalar üstü değildir. Soruşturma gizli, ifademi alıyorsunuz, yarım saat sonra ifade gazetelerde ise bir yerden kaçak var. Bununla ilgili ne yapıyorsunuz, sorar kamuoyu. Artık bu halin devam etme imkânı gözükmüyor. Kimse devam etsin demiyor. Artık bu mahkemelerin uygulamalarıyla ilgili toplumda bir rahatsızlık meydana geldi. Yüzde yüz mutabakat yok ama genel rahatsızlığın olduğu ortada. Bu rahatsızlığı giderecek, yargıya güveni sağlayacak endişeleri bertaraf edecek düzenleme yapılıyor.”

Hürriyet

Cumhurbaşkanı Gül, Letonya yolcusu

Cuma, Haziran 29th, 2012

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1-3 Temmuz tarihleri arasında Letonya’ya iki günlük ziyarette bulunacak. Gül’e ziyaretinde bakanların yanı sıra milletvekilleri ve iş adamları da eşlik edecek.

Gül’ün resmi temaslarda bulunacağı Letonya, 50 yıl boyunca Demir Perde altında kalması ile dikkati çekerken, 1991 yılında özgürlüğünü kazandı. Letonya, özgürlüğünü kazanırken verdiği mücadelenin ardından 2004 yılında da AB’ye üye olma başarısını gösterdi.

Nüfusu 2 milyon 200 bin seviyelerinde bulunan Letonya, Baltık Denizi bölgesindeki önem arz eden kilit konumu nedeniyle 1940 yılından 1991 yılına kadar SSCB’nin işgali altında kaldı.

50 yıl boyunca Sovyet işgali altında yaşayan Leton halkı, 1990 yılında özgürlüğünü kazanmak için mücadeleye başladı. Bu süreçte bir çok can kaybı da yaşanırken, 3 Mart 1991’de yapılan bağımsızlık referandumuna katılanların yüzde 73’ü lehte oy kullandı.

Sovyetler Birliği’nin 21 Ağustos 1991’de yıkılmasıyla 1992 yılının sonlarında Leton Yüksek Şurası, bağımsızlık sonrası ilk Leton parlamentosunun 5-6 Haziran 1993’te seçileceğini bildirerek, tüm yetkilerini bıraktı. Özgürlüğüne kavuşan Letonya’da demokratik sistem de yerleşirken, Parlamento ve başkanlık seçimleri dört yılda bir yapılmakta.

Letonya ekonomisi

Letonya’nın bağımsızlığını kazanmasıyla ülkede serbest piyasa ekonomisi hakim olurken, özelleştirmeyi teşvik eden politikalar, para dengesinin sağlanması ve ithalatla ihracata yönelik hareketlerle hızlı bir ekonomik büyüme gerçekleştirildi.

Küresel ekonomik krizden Letonya, küçük de olsa etkilenmesine rağmen alt yapı düzenlemeleriyle süreç atlatılmaya çalışılıyor.

Yabancı yatırımlar için ilgi çekici bir ülke olan Letonya, faizsiz yüzde 15’lik kurumlar vergisi oranı ve faizsiz yüzde 25’lik kişisel vergi oranıyla Avrupa’da en düşük vergi yüküne sahip ülkelerden biri.

Toplam ithalat ve ihracatının yüzde 80’ini AB üyeleriyle gerçekleştiren Letonya’nın imalat sanayi, ormancılık ve ahşap işçiliği, metal işlemeciliği ve mühendisliği, tekstil, kimya ve eczacılık, lojistik ve ulaştırma, yapı ve emlak sektörleri dikkat çekiyor.

Özgürlüğünü kazanmasıyla Birleşmiş Milletler üyesi olan Letonya’nın; Çin, Türkiye, Japonya ve İsrail ile AB ve NATO ülkesinin elçilikleri de dâhil dünya çapında 40’ın üzerinde diplomatik misyonu bulunuyor.

Riga, Kuzey’in Paris’i

Yüzyıl önce ‘Kuzey’in Paris’i’ olarak nitelendirilen Letonya’nın başkenti Riga, sanat açısından merkez olma özelliği kazanmaya başladı. Sanatın ve eğlencenin merkezi haline gelen 800 yıllık Riga, ”İlhamın Şehri”, ”Hiç Uyumayan ikinci şehir” ve ”Kuzeyin En Sıcak Şehri” sıfatlarını kazanmayı başarmış.

Cumhurbaşkanı Gül, Letonya yolcusu

Cuma, Haziran 29th, 2012

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1-3 Temmuz tarihleri arasında Letonya’ya iki günlük ziyarette bulunacak. Gül’e ziyaretinde bakanların yanı sıra milletvekilleri ve iş adamları da eşlik edecek.

Gül’ün resmi temaslarda bulunacağı Letonya, 50 yıl boyunca Demir Perde altında kalması ile dikkati çekerken, 1991 yılında özgürlüğünü kazandı. Letonya, özgürlüğünü kazanırken verdiği mücadelenin ardından 2004 yılında da AB’ye üye olma başarısını gösterdi.

Nüfusu 2 milyon 200 bin seviyelerinde bulunan Letonya, Baltık Denizi bölgesindeki önem arz eden kilit konumu nedeniyle 1940 yılından 1991 yılına kadar SSCB’nin işgali altında kaldı.

50 yıl boyunca Sovyet işgali altında yaşayan Leton halkı, 1990 yılında özgürlüğünü kazanmak için mücadeleye başladı. Bu süreçte bir çok can kaybı da yaşanırken, 3 Mart 1991’de yapılan bağımsızlık referandumuna katılanların yüzde 73’ü lehte oy kullandı.

Sovyetler Birliği’nin 21 Ağustos 1991’de yıkılmasıyla 1992 yılının sonlarında Leton Yüksek Şurası, bağımsızlık sonrası ilk Leton parlamentosunun 5-6 Haziran 1993’te seçileceğini bildirerek, tüm yetkilerini bıraktı. Özgürlüğüne kavuşan Letonya’da demokratik sistem de yerleşirken, Parlamento ve başkanlık seçimleri dört yılda bir yapılmakta.

Letonya ekonomisi

Letonya’nın bağımsızlığını kazanmasıyla ülkede serbest piyasa ekonomisi hakim olurken, özelleştirmeyi teşvik eden politikalar, para dengesinin sağlanması ve ithalatla ihracata yönelik hareketlerle hızlı bir ekonomik büyüme gerçekleştirildi.

Küresel ekonomik krizden Letonya, küçük de olsa etkilenmesine rağmen alt yapı düzenlemeleriyle süreç atlatılmaya çalışılıyor.

Yabancı yatırımlar için ilgi çekici bir ülke olan Letonya, faizsiz yüzde 15’lik kurumlar vergisi oranı ve faizsiz yüzde 25’lik kişisel vergi oranıyla Avrupa’da en düşük vergi yüküne sahip ülkelerden biri.

Toplam ithalat ve ihracatının yüzde 80’ini AB üyeleriyle gerçekleştiren Letonya’nın imalat sanayi, ormancılık ve ahşap işçiliği, metal işlemeciliği ve mühendisliği, tekstil, kimya ve eczacılık, lojistik ve ulaştırma, yapı ve emlak sektörleri dikkat çekiyor.

Özgürlüğünü kazanmasıyla Birleşmiş Milletler üyesi olan Letonya’nın; Çin, Türkiye, Japonya ve İsrail ile AB ve NATO ülkesinin elçilikleri de dâhil dünya çapında 40’ın üzerinde diplomatik misyonu bulunuyor.

Riga, Kuzey’in Paris’i

Yüzyıl önce ‘Kuzey’in Paris’i’ olarak nitelendirilen Letonya’nın başkenti Riga, sanat açısından merkez olma özelliği kazanmaya başladı. Sanatın ve eğlencenin merkezi haline gelen 800 yıllık Riga, ”İlhamın Şehri”, ”Hiç Uyumayan ikinci şehir” ve ”Kuzeyin En Sıcak Şehri” sıfatlarını kazanmayı başarmış.

Cumhurbaşkanı Gül 4 kanunu onayladı

Cuma, Haziran 29th, 2012

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Gül, 6327 sayılı ”Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, 6328 sayılı ”Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu”, 6329 sayılı ”Türkiye Cumhuriyeti ile Filistin Adına Filistin Kurtuluş Örgütü Arasındaki Geçici Serbest Ticaret Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına Dair 1/2011 Sayılı Ortak Komite Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun” ile 6330 sayılı ”Türkiye Cumhuriyeti ile Filistin Ulusal Yönetimi Lehine Filistin Kurtuluş Örgütü Arasındaki Geçici Serbest Ticaret Anlaşması ile Kurulan Ortak Komitenin Anlaşmaya Ek Menşeli Ürünler Kavramının Tanımı ve İdari İşbirliği Yöntemlerine İlişkin 2/2010 Sayılı Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanunu” yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

MGK toplantısı başladı

Perşembe, Haziran 28th, 2012

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapılan toplantı saat 13.55’de başladı.

Toplantıda, Suriye tarafından askeri uçağın düşürülmesi, terör ile diğer iç ve dış gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

 

MGK yarın toplanacak

Perşembe, Haziran 28th, 2012

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapılacak toplantı, saat 13.30’da başlayacak.
Toplantıda Suriye tarafından askeri uçağın düşürülmesi, terör ve diğer iç ve dış gelişmeler değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Nikoliç’le görüştü

Salı, Haziran 26th, 2012

Cumhurbaşkanı Gül, Nikoliç ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 20. Yıl Dönümü Devlet/Hükümet Başkanları Zirve Toplantısı’nın yapıldığı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya geldi.

Ajansların kısa süre görüntü almasına izin verilen görüşme, basına kapalı yaklaşık 40 dakika sürdü.

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

İngiliz basınından intikam tamtamları!

Pazartesi, Haziran 25th, 2012

İngiltere’de yayımlanan Daily Star, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “gereken her şeyin yapılacağı” açıklamasına dikkat çekerek “Türkiye’nin savaş uçaklarından birinin düşürülmesi ardından intikam sözü vermesinden sonra İngiliz savaş uçakları, Suriye’ye bir saldırı düzenlemek için hazır bekliyor” diye yazdı.

Haberde böylece, Türkiye tarafından Suriye’ye karşı bir operasyon gerçekleştirilmesi halinde İngiliz savaş uçaklarının NATO müttefikini destek amacıyla Suriye’ye yönelik bir hava baskınında yer alabilecekleri vurgulandı.

Türkiye ve Suriye’nin bir zamanlar “müttefik” olduklarını, ancak Türkiye’nin artık Suriye’nin “zalim rejimini” en çok eleştirenlerden biri haline geldiğine dikkat çeken gazete şu yorumu da yaptı: “Eğer Türkiye kuvvete başvurarak misilleme yapmaya karar verirse İngiltere ve ABD dahil, başka NATO güçleri, onları desteklemesi ve Suriye’ye saldırıya katılması yönünde baskı altına girer.”

Gül’den ‘Amasya Genelgesi’ mesajı

Pazar, Haziran 24th, 2012

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amasya’da alınan kararların sadece savaşın gidişatını etkilemediğini, aynı zamanda yeni kurulacak devletin, halkın iradesiyle sağlam temeller üzerinde yükselmesini sağlayacak adımları da imkanlı hale getirdiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Amasya Genelgesi’nin 93. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, istiklal mücadelesinin kazanılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için çetin mücadeleler verildiğini, ağır bedellerin ödendiğini belirtti.

Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan bu süreçte Amasya, Erzurum ve Sivas’ta tarihi kararlar alındığını, millet iradesinin tecelligahı Büyük Millet Meclisi’nin açıldığını, bağımsızlık mücadelesi sürdürülürken ileride kurulacak Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığını bildiren Gül, şöyle devam etti:

”Amasya Genelgesi’nde duyurulan ‘Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ esası, milli egemenlik ilkesinin hayati önemini ve değerini daha o günlerde ortaya koymuş, milletimizin hür ve müstakil yaşama kararlılığını güçlü şekilde dünyaya ilan edilmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın amacı ve yöntemini belirleyen bu belgeyle aynı zamanda direniş esasları ortaya konmuş, millet topyekun mücadeleye çağrılmıştır.”

-”Türkiye, kapsamlı reformlarla küresel aktör haline geldi”-

Amasya’da alınan kararların sadece savaşın gidişatını etkilemediğini, aynı zamanda yeni kurulacak devletin, halkın iradesiyle sağlam temeller üzerinde yükselmesini sağlayacak adımları da imkanlı hale getirdiğini vurgulayan Gül, Atatürk ve arkadaşlarını o zor günlerde bağrına basan Amasyalıların, destekleri ve ilgileriyle moralleri yükselttiğini kaydetti.

Mesajında ”Amasya ve diğer yerlerde alınan kararlar ve verilen mücadeleler sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti, yüce Meclisimizin aldığı ilerici kararlarla, hedeflerine güçlü şekilde ilerlemektedir” ifadelerine yer veren Gül, Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği kapsamlı reformlarla bölgesel bir güç ve küresel bir aktör haline geldiğine dikkat çekti.

-”Türkiye’nin yolu açık, geleceği parlaktır”-

Türkiye’nin, vatandaşlarının refah seviyesini yükseltmek, insan hakları ve demokrasi alanındaki standartlarını geliştirmek için çabalarını azim ve kararlılıkla sürdüreceğini işaret eden Gül, şunları kaydetti:

”Türkiye’nin yolu açık, geleceği parlaktır. Daha çok kenetlenerek, dayanışma içerisinde hareket ederek, ülkemizi hak ettiği konuma taşıyacağımızdan şüphe duymuyorum.

Amasya Genelgesi’nin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava ve silah arkadaşlarını, Amasya’da alınan tarihi kararlara imza atanları, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, bütün vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum. Bu vesileyle, 1919’da Atatürk ve arkadaşlarını büyük sevgi ve coşkuyla karşılayan Amasyalıları da saygı ve şükranla yadediyor, bütün vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Gül Kayseri’deki işadamları ile yemekte buluştu

Pazar, Haziran 24th, 2012

Kıranardı Kent Ormanı’ndaki restoranta gelişinde Gül’ü, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve diğer ilgililer karşıladı. 

Görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam eden yemeğe, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak da katıldı.