Twitterda Rt Nasıl kullanılır Twitterda Rt nedir nasıl kullanılır
Retweet bir kullanıcının beğendiğin mesajını kendi hesabından tekrar yayımlamaktır. Sizin takip ettiğiniz bir kişinin yazdığı mesaj sizin ekranınızda da görünür. Eğer siz bu mesajı retweet ederseniz (forward, tekrar yönlendirme), siz de bu mesajı sizi takip eden herkese göndermiş olursunuz. İlginç ve güncel bir mesaj sürekli insanlar tarafından retweet edilerek, milyonlarca kişi tarafından okunmaktadır.Retweet yaptığınızda, mesaj sahibine bir anlamda kredi verilmiş yani takdir edilmiş olur.Diğer bir deyişle, bu kişinin yazdığı mesaj beğenilmiş ve tekrar sizi takip eden insanlara da gönderilmiş olur. Retweet hem mesaja hem de mesajı gönderen kişiye bir anlamda saygı göstermenin bir diğer yolu da denebilir.Retweet (RT) değerli mesajların Twitter networkünde hızla yayılmaları kapsamında çok önemlidir.
Suda çözünen vitaminler: B grubu ve C vitaminlerini kapsar. Bu vitaminler, isimlerini ilk keşfedildikleri zaman kullanılan test tüplerinin üzerindeki B ve C etiketlerinden almişlardır. Sonraları, B vitamini içeren test tüplerinin içinde birden çok vitamin içerdiği tespit edilmiş ve daha sonra B1, B2, vb. vitaminleri diye adlandırılmışlardır.
Suda çözünen vitaminler vücutta depolanmaz. Böbrek yoluyla atılır.
Barlaham Manastırı nerede Barlaham Manastırı tarihi Barlaham Manastırı hakkında bilgi Hatay Barlaham Manastırı
Barlaham Manastırı
Barlaham Manastırı, Türkiye’nin Hatay ilinin Yayladağı ilçesinde harap hâlde bir manastırdır. Manastıra ulaşımın tek yolu Yeditepe beldesinden yaya olarak 2.5 saat boyunca dağa tırmanmaktır. Manastır, Türkiye-Suriye sınırına yakın bir konumdadır.
MÖ 3. yüzyılda, Selevkos İmparatorluğu döneminde manastırın yerinde Dorik bir tapınak vardı. MS 4. yüzyılda aziz olarak ilan edilmiş Barlaham (Barlaam) manastırın bulunduğu yere gelmiş, Zeus heykelini yıkarak keşişlerden oluşan bir topluluk kurmuştur. 6. yüzyılda bugünkü manastırın güneydoğru köşesine bir kilise yapılmış; ama bu kilise 526 Antakya Depremi’nde yıkılmıştır. Manastır 950-1050 yıllarında Gürcü papazlar tarafından tekrardan yapılmıştır. 1268 yılına kadar faaliyet gösteren mansatır, bu tarihte terk edilmiştir.
Adana Etnografya Müzesi, Adana il merkezinde Eski Müze adıyla bilinen müzedir.
1845 yılında Kuruköprü mevkiinde inşa edilmiş ve sonradan terk edilmiş olan kilise 1924 yılından sonra müze olarak düzenlenmiştir. 1972 yılında eserlerin yeni müze binasına taşınmasının ardından kilise restore edilmiş, 1983 yılında ise etnografya müzesine dönüştürülmüştür. Çukurova köylerinde ve Toroslar’da yaşayan Yörüklere ait oldukça zengin eşyalar barındırmaktadır.
Adana Etnografya Müzesinde sergilenenler
1 sayılı vitrin: Ham deri çarık, zemzem takımı, bakır kahve ibriği, ahşap kahve değirmenleri, mangal, hedik, ellik, körük, kirkit, keserler, gelin takunyası, güneş ölçme aleti
2 sayılı vitrin: Ney, kaval, aşiret zurnaları
3 sayılı vitrin: Altın küpe, kolye ve bilezikler
4 sayılı vitrin: Gümüş kemerler ve kemer tokaları
5 sayılı vitrin: Gümüş hamaylı kolyeler ve tesbihler
6 sayılı vitrin: Gümüş halhal, yüzük, tepelik ve bilezik, ağızlık, sürmedan, köstekli saat
7 sayılı vitrin: Yaylı kabak kemane, yaylı tambur, kemençe
8 sayılı duvar vitrini: Kılıç ve kalkan
9 sayılı vitrin: Cepken, sırma işlemeli kadın giysisi, manken üzerinde simle dokunmuş kadın kıyafeti
10 sayılı vitrin: Manken üzerinde iki adet bindallı ve cepken