Anaokulu Öğretmenliği Arkeoloji Arkeoloji ve Sanat Tarihi Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı Adalet Aşçılık Basın ve Yayın Büro Yönetimi Öğretmenliği Coğrafya Öğretmenliği Coğrafya Dekoratif Sanatlar Öğretmenliği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Diş Teknik Sekreterliği Gazetecilik Görme Engelliler Öğretmenliği Görsel İletişim Tasarımı Halk Bilim Halkla İlişkiler ve Tanıtım – Halkla İlişkiler Hazır Giyim Öğretmenliği Hititoloji Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliği Kültür Yönetimi Medya ve İletişim Sistemleri Medya ve İletişim Nakış Öğretmenliği Radyo Sinema ve Televizyon Reklamcılık ve Hakla İlişkiler Reklamcılık Sanat Tarihi Sinema ve Televizyon Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Sümeroloji Tarih Öğretmenliği Tarih Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Turizm Animasyonu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Türk Dili ve Edebiyatı Türk Halk Bilimi Türkçe Öğretmenliği Uygulamalı İngilizce-Türkçe Çevirmenlik Zihin Engelliler Öğretmenliği Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Çiçek Örgü Dokuma Öğretmenliği Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği İlahiyat İletişim Sanatları İletişim Tasarımı İletişim İşitme Engelliler Öğretmenliği Yerel Yönetimler
Yapılan araştırmalar sonucu,e-postanın popülerliğini farklı bir mecraya devrettiğini söylüyor. E-postanın yerini almaya başlayan iletişim yöntemi ne olabilir? Sosyal ağlar günümüzün büyüyen akımı olabilir.Fakat bu kadar ileri gidebileceklerini kimse düşünmüyordu. Yapılan araştırmalara göre Facebook, Orkut ve benzeri sosyal ağ uygulamaları kullanıcılara daha hızlı ve pratik bir iletişim imkanı sağladığı için, nispeten hantal ve zahmetli kalan e-postanın yerini almaya başlıyor.
Oranlar Çok Yakın
İngiltere’de yapılan araştırmada çıkan oranlar, kullanıcıların %65,1’inin e-posta kullandığını ama sosyal ağlar üzerinden iletişim kuranların ise %66,8 oranında olduğunu gösteriyor.Peki Facebook’tan mesaj atmak mı daha etkili yoksa e-posta göndermek mi?
FarmWilleye Nasıl Girilir FarmVille’e Girme Yolları
Facebook’un en çok oynanan oyunlarından biri olan FarmVille mahkeme kararı ilşe yasaklandı.Ama siz aşağıdaki adımları izleyerek rahat bir şekilde FarmWille oynamaya devam edebilirsiniz.
İlk olarak ağ bağlantılarıma girin.Ağ Bağlantıları penceresi açıldıktan sonra, Sol üst kısımda “ Ağ görevleri “ kısmının altında “ Ağ bağlantılarını görüntüle” seçeneğine tıklayın
Açılan pencerede bilgisayar resmine sağ tıkladıktan sonra, “ özellikler” i seçin. Hemen ardından karşınıza çıkan pencerede “İnternet iletişim kuralları” seçeneğine çift tıklayın.
karşınıza bir pencere çıkacak.Orada DNS sunucu adresini otoforumdas.netmatik olarak al işaretli olacaktır.Siz onu “Aşağıdaki DNS adreslerini kullan” olarak değiştirin ve aşağıdaki dns adreslerini girin.
Yeğlenen DNS Sunucusu : 208.67.222.222 Diğer DNS Sunucusu : 208.67.220.220
Bu dns adreslerini girdikten sonra tamam’a tıklayın tarayıcınızı kapatıp açın.Artık FarmVille oynayabilirsiniz.
Facebook hesabımın şifresi kırıldı, Facebook Hesabım şifresi çalındı, Facebook hesabım hacklendi, facebook Hesabım ele geçirildi, ne yapmalıyım diyorsanız bu yazıyı okuyunuz.
Eğer Facebook hesabınıza giriş yapamıyorsanız önce giriş sayfasındaki “Şifreni mi Unuttun” bağlantısına tıklayın. Hesabınıza giriş yaparken kullandığınız e-posta adresine bir e-posta gönderilecektir. Eğer bu e-posta gelmiyorsa, e-postanızın “Gereksiz”/ İstenmeyen mesajlar / Spam vs. dosyasını veya filtresine iyice bir göz attın, zira bazı e-posta hizmetleri bu mesajları yanlışlıkla ayıklayabiliyor.
Ama e-postam da çalındı?
Bu sıkça görülen bir senaryo. Öncelikle bir endişe ile alakasız e-posta adreslerine e-postalar atmanızın sorunun çözümlenmesini geciktireceğini unutmayın ve şu adımları takip edin.
1) İletişim güvenliğini sağlayın
Herşeyden önce şunu hatırlayın: Hesaplarınız çalındıysa ya birisi şifrelerinizi veya e-postanızın güvenlik sorusunu tahmin etmiştir, ya da bilgisayarınıza kötü amaçlı bir yazılım (virüs, truva atı, keylogger vs.) yüklenmiştir. Bu nedenle ya önce detaylı bir anti-virus programı çalıştırın, ya da bu yapılırken iletişim için başka bir bilgisayar kullanın.
2) İletişim için size ait yeni bir e-posta edinin
Facebook güvenlik nedenleriyle onlarla sadece size ait bir e-posta hesabından şahsen iletişime geçmenizi isteyecektir. Arkadaşlarınıza ait bir e-postadan iletişim kurmanız durumun çözülmesini geciktirecektir.
Hotmail, Yahoo, Gmail gibi hizmetlerden birinden yeni bir e-posta adresi alın.
3) İlgili iletişim forumunu dikkatlice doldurun
Öncelikle başka bir hesapla Facebook’a giriş yaptıysanız, çıkış yaptığınızdan emin olun. Sonra bu konuyla ilgili iletişim formunu doldurun (buraya tıklayarak erişebilirsiniz). Lütfen şu örnek doldurulmuş forma göz attığınızdan emin olun.
Myspace sosyal iletişim ağı Myspace hakkında bilgi
Myspace nedir?
MySpace sanal ortamda kullanıcı denetiminde iletişim ve arkadaşlıklar kurulabilen, kişisel profillerin, blogların, grupların, resimlerin, müzik ve videoların barındırılabileceği bir sosyal iletişim web sayfası’dır. Önceki karargâhı Beverly Hills’te iken 16 Mart 2007’de sahibi News Corporation’un bulunduğu New York’a taşınmıştır. Myspace özellikle henüz ünlü olmamış grup ve şarkıcıların yararına bu genç sanatçı adaylarına herhangi bir ücret vermeden şarkılarını siteye yükleyip büyük kitlelere sunma imkânı verir. Myspace yüklenen müzik eserlerinin telif hakkını yükleyen kişilerden alamaz, yani Myspace bir nevi bedava reklam sitesidir. Myspace’e fotoğraf ve kişisel bilgi eklenebilir. Bu eklenen bilgi “privacy” ayarları tarafından korunulmaktadır.
Orkut Büyükkökten kimdir,Orkutun kurucusu kimdir,orkut sosyal arkadaşlık,Orkut anlamı ,Orkut hakkında bilgi
Orkut ; 2004 yılında Orkut Büyükkökten tarafından Google bünyesinde kurulmuş, sosyal bir arkadaşlık sitesidir. Brezilya’da 12 milyon internet kullanıcısı bulunmaktayken, Orkut’un 15 milyon civarında üyesinin yaklaşık 11 milyonu Brezilya’da yaşamaktadır. Arkadaşlık sitesinin diğer en çok kullanıcı kitlesi Hintlilerdir.
Orkut Büyükkökten kimdir
Orkut Büyükkökten (6 Şubat 1977, Konya, Türkiye), Google’ da çalışırken sosyal iletişim servisi Orkut’u geliştiren yazılım mühendisidir.
Orkut’u, Google’ ın çalışanlarına mesailerinin yaklaşık %20’sini özel ilgi alanlarında harcayabilme imkânı veren şirket politikasından yararlanarak geliştirmiştir. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği bölümünde tamamlayan Büyükkökten, lisansüstü eğitimini de Stanford Üniversitesi’nde tamamlamıştır.
Engelleri Kaldır Hareketi (EKH) bünyesinde çalışan İletişim Grubu, İstanbul merkez olmak üzere Türkiye genelinde yaratıcı projelere ve iletişime dayalı farklı birimlerde çalışan gönüllü öğrenci ve profesyonellerden oluşmaktadır. İletişim Grubu’nun öncelikli hedefi Engelleri Kaldır Hareketi’nin farklı kollarının (Hukuk, Şehir Planlama, Eğitim) üstünde çalıştıkları konular hakkında toplumu bilinçlendirmek, konuyla ilgili sorunlar ve iyileştirme yöntemleriyle ilgili farkındalık yaratarak sosyal toplumu harekete geçirmektir. İletişim Grubu bahsedilen hedefine ulaşmak için etkin iletişimin tüm dallarını kullanır. Geçici geri dönüşler almak yerine kalıcı çözümlere ulaşmak amacıyla yola çıkan EKH var olan sistemi ve bilinci değiştirmeyi hedeflemektedir. Bu bağlamda farkındalık kampanyaları yürütülen her projenin vazgeçilmez bir parçasıdır. EKH bünyesindeki her projeye uygun farkındalık kampanyaları hazırlayarak katkı koyan EKH İletişim Grubu projenin amacını ve hedef kitlesini gözeterek en etkin sonucu almayı hedefleyerek yöntem ve stratejilerini belirler. Tüm çalışmalarını titizlikle yürüten EKH İletişim Grubu yöntem ve stratejisini uygularken etkinliği kanıtlanmış halkla ilişkiler, görsel/ işitsel medya ve yazılı basın yöntemlerinin yanında, şaşırtıcı açıkhava etkinlikleri, gerilla pazarlama yöntemleri, yaratıcı internet ve sosyal network yöntemlerinden de yararlanır.
1 Nisan farkındalık kampanyası
1 Nisan’ın toplumun genelinde “şaka günü” olarak bilinmesinden yola çıkılarak “şaka olmayan bir gerçeğin”; Türkiye’de bulunan 8,5 milyon kayıtlı engellinin ve onlara destek olan aileleriyle birlikte 20 milyon kişinin farkına varılmasını sağlamak amacıyla “Bu bir şaka değildir!” başlığı altında gerçekleştirildi.