Yağı vücudumuzda kullandığımız durumlarda; mümkünse gece yatmadan evvel kullanımı uygundur. Ozon Yağı, Hem Damardan verilerek, Hem cilt için dıştan Kullanılarak ve hem de bazı eklem rahatsızlıklarında, eklen içine enjekte edilerek, kullanılabiliyor. Sizin İçin En İyi Kullanım Şeklini, Hekiminizin belirlemesi gerekiyor.
Ozon Yağının Faydaları:
* Cildin Yenilenmesi ve Genç Görünüm. * Deri ve Hücre Canlandırılması. * Kuru Ciltler. * Yanıklar ve Güneş Yanıkları. * Kırışıklıkların Giderilmesi. * Mayasıl ve Egzama. * Arı, sivrisinek ve böcek sokmalarında. * Sivilcelerde. * Masaj ve Spa Salonlarında ve Kas ağrılarında masaj yaparak. * Bayanlarda Selülit ve Varis tedavisinde. * Sedef ve Vitiligo gibi cilt lezyonlarında. * Cilt ve tırnak (Onikomikosiz) Mantarların tedavisinde. * Grip-Nezle durumlarında burun yoluyla. * Ağız Pamukçuklarında, Aft-Uçuk tedavisinde. * Hemoroid tedavisinde kullanımı mevcuttur.
Ozon Yağının Zararları:
Ozon Yağının bilinen herhengi bir zararı ve yan etkisi yoktur.
Ozon 3 atomlu oksijen bileşiğidir. Vücudumuzda her organ ve hücrenin kendini yenilemesi açısından oksijene ihtiyacı vardır. Zeytinyağı sayesinde sıvı halde tüketilebilen ozon, vücudumuzda solunum ile alamadığımız yüklü miktarda oksijeni hücrelerimize ulaştırır. Bu sayede bir çok hastalığın tedavisinde ve kozmetik amaçlı olarak kullanılmaktadır. Bunlardan bazıları;
Akneler, sivilceler ve siyah noktalar Cilt lekeleri, güneş lekeleri ve sivilce izleri Kırışıklık, cilt yenileme Sedef, egzama, mantar Şeker hastalığı Herikobakteri, reflü ve ülser Romatizmal ağrılar Selülit ve bölgesel incelme
Cilt üzerindeki rahatsızlıklar için harici yolla sürülerek kullanılan ozon yağı, mide bağırsak ve şeker hastalığı gibi durumlarda ise içilerek kullanılabilir. Sadece zeytinyağı ve oksijenden elde edilmiş olması onu doğal ve zararsız kılmaktadır. Bu sebeple hamileler, emziren anneler ve hatta yeni doğmuş bebekler üzerinde dahi kullanılabilir.