Posts Tagged ‘servis’

Microsoft Facebook’ta göründü

Cuma, Haziran 22nd, 2012

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Facebook’a %1.6’lık hissesi için 240 milyon dolar ödeme yapan ve popüler sosyal ağ sitesinin değerini birden bire 15 milyar dolara çıkaran Microsoft, web arama servisi Live Search’ü sosyal ağ sisteminin içine entegre etti.

Geçtiğimiz yıl satın aldığı sosyal ağ sitesi üzerinde pek varlık göstermeyen Microsoft, Facebook içindeki internette arama servisi içerisine kendi arama motoru Live Search’ü ekleyerek suskunluğunu bozdu.

Facebook kullanıcıları, daha önce sadece sosyal ağ sitesi içerisindeki sonuçları listeleyen arama servisinden bundan sonra internetteki aramaları da listeleyebilecekler. İnternette arama yapmak için başka bir sayfa ya da servis (Google gibi) kullanma ihtiyacı duymayan kullanıcılar, dilerlerse arama sonuçların görüntülendiği sayfada sol üst köşede bulunan “detaylı arama için Live.com’u deneyin” bağlantısıyla Live.com üzerinden aramalarını detaylandırabilecekler.

Henüz sadece İngilizce dil seçeneğini seçen kullanıcıların yararlanabildiği servis, Microsoft’un Google ile olan webde arama yarışında bir kaç adım öne geçebilmesi için oldukça önemli görünüyor.

Facebook Cafe World Nasıl Oynanır

Cuma, Haziran 22nd, 2012

Cafe World Oyunu nasıl oynanır?

Café World nasıl oynanır?

Oyuna ilk girdiğinizde size gösterilen yerlere tıklayın ve oyuna start verin. Bu oyunda ilk önce yapmanız gereken, karşınızdaki fırınlardan birisine tıklamak, karşınıza çıkan listeden yemek seçmek. Yemek yapmaya başladıktan sonra hemen Neighbor(arkadaş/komşu) davet etmeniz gerekir. Cafenize davet etmiş olduğunuz arkadaşlar size cafenizde yardımcı olacaktır. Gelen müşterilere bakacaktır, servis yapacaktır. Yaptığınız pişirdiğiniz her yemek, size para kazandıracaktır. Boş fırınların üzerine tıkladığınızda karşınıza bir yemek listesi çıkar. Bu yemek listesinden yemekleri seçip, pişirmeye başlıyorsunuz. Ocak üzerinde ki yemekler pişerken kontrol etmeniz gerekir. Yemeklere devamlı tıklayıp tuz atma vs. gereken işlemleri yapmanız gerekir. Tüm işlemler yapıldıktan sonra yemeğin pişme saati geliyor karşınıza. Burada biliyorsunuz ki day=gün, hour=saat, minute=dakika demek. Bu süreç bittikten sonra yemek pişer ve servisi yaparsınız. Yemeği servis yapmakta sakın gecikmeyin yoksa yemek boşa gidiyor. En son boşalan fırınlarınıza tıklayıp yıkadıktan sonra, tekrardan fırına tıklayarak kazanmış olduğunuz parayla yemek alıp, yapmaya devam edersiniz. Bu arada gelen her müşteri oy verip o şekilde cafenizden çıkıyor.

Cafe World Oyunu

Cuma, Haziran 22nd, 2012

Facebook Cafe World Oyunu
Cafe World Nasıl Oynanır?

Oyunu ilk kez oynamaya başlıyorsanız size küçük bir cafe alanı, bir kaç sandalye, masa ve bir kaç tane de ocak veriliyor. Öncelikle ocaklardan birine tıklıyoruz. Karşımıza pişirmek üzere yemek seçeceğimiz bir ekran geliyor. “Cost”, yemeğin kaç “Coin”e mâl olduğunu; “Servings” yemekten toplam kaç servis çıktığını; “Earns”, kazancınızı ve “Ready in”, yemeğin pişme süresini ifade ediyor.

Yemeğinizi seçmekle bitmiyor işiniz… Ocağın üzerinde çıkan “Click to Slice Tomatoes” gibi, ocağa tıklamanızı gerektiren balonlar çıkıyor. Yapılacaklar bittiği zaman yemeğiniz pişmeye başlıyor ve gerekli süre geçtikten sonra yemek hazır oluyor. Yemeğe tıklıyoruz ve servis ediyoruz. “Counter” denen tezgahların üzerine, kaç çeşit ayrı yemek yapmışsak koyuyoruz. Gerisi garsonlara kalıyor. Onlar servis ederken biz tekrar yemek pişirmeliyiz çünkü eğer servis edecek yemeğiniz kalmaz ve müşteriler memnuniyetsiz ayrılırsa, oyunu sağ üst köşesinde görülen “5.9″ gibi sayı azalıyor, bu da kafenize gelen müşteri sayısının azalmasına yol açıyor.

Tekrar bir şeyler pişirebilmek için ocağınızı temizlemek zorundasınız. Bunu yine sadece bir kere ocağa tıklayarak yapıyorsunuz. Sonra diğer işlemlere devam ediyorsunuz.

Alıntı

Twitterda Kişi Bulma

Cuma, Haziran 22nd, 2012

Twitterda arkadaşınızı Bulma
Twitterda aradığınız Kişiyi Bulma

İşte twitterda aradığınız kişiyi bulmanın 10 yolu:

1. WeFollow
WeFollow ile aktörleri, bloggerları, şarkıcıları … ya da şehire göre aradığınız kişileri bulmanız mümkün. Twitter kullanıcıları tarafından gönüllü olarak geliştirilen bir dizin . Siz de kendi profilinizi ekleyerek daha çok insana ulaşabilirsiniz.

http://wefollow.com

2. TweepSearch
TweepSearch, sizin profilinize eklediğiniz bilgilerenize , konumunuza ve takipçilerinize göre arama yapıyor.

http://tweepsearch.com

3. Twellow
Twellow, 300 bini aşkın kullanıcya sahip bir dizin . Ayrıca tasarım, grafik, pazarlama gibi kategorilerden aradığınıza uygun bir kişiyi bulabiliyorsunuz. Bunun yanında alt kategorilerede sahip örneğin programlama kategorsinin altında PHP kategorisi gibi.

http://www.twellow.com

4. Twubble
Twubble takip ettiğiniz kişilere bakar ve bunu uygun önerilerde bulunur size.

http://www.crazybob.org/twubble

5. Twitterel
Anahtar kelimler aracılığı ile aradığınız insanları bulmanıza yardımcı olan bir servis.

http://twitterel.com

6. TwitDir
TwitDir, bir arama motoru gibi çalışıyor. bulmak istediğiniz kişinin adını ya da yerini girip aratmanız yeterli. Size en çok takip edilen 100 kişiyi, en son güncelleme yapan 100 kişi… gibi sonuçları gösterebilmekte.

http://twitdir.com

7. Twibes Twitter Groups
Twibes ilgi alanlarınıza göre grup oluşturmanızı ya da aynı ilgi alanına sahip gruplardan yeni insanlar bulmanızı sağlıyor. Sosyal medya, sanat, iş, moda gibi birçok gruba sahip.

http://www.twibes.com

8. Tweepz
Tweepz, kişilerin yer, isim ya da biyografilerine göre arama yapmanızı sağlayan bir arama motoru. İsime göre arama yaparken kişinin kullanıcı adını tam olarak girmek yerine istediğiniz gibi birkaç kelime girerek de oldukça başarılı sonuçlar bulmanız mümkün. Ayrıca bulduğu sonuçlardaki kişilerin takip ettiği kişi sayısını, takipçi sayısını ve tweet sayısını da gösteriyor.

http://www.tweepz.com

9. Twinester
Twinester da grup oluşturmanıza ve gruplara katılmanıza olanak sağlayan bir servis.

http://www.twinester.com

10. TweetFind
TweetFind kullanıcıların meslekleri, hobileri, diğer ilgi alanları gibi kriterlere göre arama yapmanıza olanak sağlar.

http://www.tweetfind.com