Posts Tagged ‘uyarı’

Telefonla 56 bin lira dolandırdılar

Cumartesi, Haziran 30th, 2012

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm uyarılarına rağmen telefonla dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi.

İzmir’de telefonda aradıkları kişilere kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan anne ve oğul yakalandı. Zanlıların iki kişiden toplam 56 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı. Elazığ’da yaşayan M.Y. isimli kişiyi arayan 2 kişi kendilerini polis olarak tanıtarak hesabından terör örgütüne para yardımı yapıldığını ve telefonunun savcılık tarafından bir süredir dinlendiğini söyledi. Suçluları yakalamak için çalışma yaptıklarını, kendilerine yardımcı olmaması durumunda hakkında işlem yapacaklarını söyleyerek M.Y.’den bankadan 4 bin 300 lira para çekip A.Y. adına açılan hesabına yatırmasını istedi. Korktuğu için şahısların söylediklerini yapan ve bir süre sonra dolandırıldığını anlayan M.Y. polise başvurarak şikayetçi oldu.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri İzmir polisiyle irtibata geçerek paranın yatırıldığı banka ve hesap bilgilerini verdi. Konuyla ilgili soruşturma başlatan İzmir polisi, paranın çekildiği bankanın kamera görüntülerini inceledi. Ekipler eşgalini belirlediği şahısların tekrar bankaya geleceğinin anlaşılması üzerine yaptığı operasyonla kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Zanlıların A.Y. (63) ve oğlu S.Y. (39) olduğu anlaşıldı.

Konuyla soruşturmayı derinleştiren ekipler, zanlıların 7 ayrı bankada açtıkları hesapları incelemeye aldı. Şahısların hesabına Ankara’da yaşayan H.G. isimli şahıstan 52 bin 300 lira yatırıldığını fark eden ekipler H.G’ye ulaştı. Şahsın aynı yöntemle dolandırıldığı ve Ankara Cumhuriyet Savcılığına başvuru yaptığı ortaya çıktı. İşlemleri tamamlanarak nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla adliyeye sevk edilen A.Y. ve S.Y. çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Facebook’unuz Hacklendi mi?

Cuma, Haziran 22nd, 2012

Facebook hesabının hacklendiğini nasıl anlarsınız?

Ali Güngör
Facebook hesabınız siz hiç farkına varmadan hack’lenmiş olabilir… İşte bunu anlamanızın kolay yolu

Facebook kullanıcıların genellikle gerçek isimlerini kullandıkları, hatta cep telefonu bilgilerini de paylaştıkları bir sosyal ağ.

Zaten geniş kullanım bulmasında en büyük faktör, insanların okul ve iş başta olmak üzere gerçek isimlerle arkadaşlarını bulup ekleyebilmesi olmuştu. Ancak bu aynı zamanda bir risk oluşturuyor. Sizin isminizin kullanıldığı Facebook hesabı birinin eline geçerse, sizmiş gibi davranarak çevreniz ile irtibata geçebilir, sosyal olarak zarar verebilir ya da özel bilgilerinizi ele geçirebilir.

Hesabınızın hacklenip hacklenmediğini, birilerinin siz bakmadığınız zamanlarda hesabınıza girip girmediğini anlamanın kolay bir yolu var. Gizlilik skandallarıyla sık sık sarsılan Facebook, yeni bir denetim özelliği ekledi.

Bu özelliğe erişmek için Facebook’a giriş yaptıktan sonra, ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi sağ üst köşedeki Hesap ve ardından Hesap ayarları kısmına girin…

Hesabım ekranı karşınıza geldiğinde burada çeşitli hesap ayarlarını ve bilgilerini göreceksiniz.

Genel olarak tavsiyemiz burada yer alan bilgileri kimseyle paylaşmamanız yönünde. Hatta aldığımız ekran görüntüsündeki bilgi kısımlarını da siyah karelerle kapattık.

Burada Hesap Güvenliği satırını, kırmızı bir çember içerisinde işaretlenmiş olarak görüyorsunuz. Değiştir kısmına tıklayın…

Yeni bir sayfa açılmayacak, olan satır aşağıya doğru gneişleyerek karşınıza yeni güvenlik özelliğini çıkartacak.

Bu seçeneği Evet olarak işaretlediğinizde, ayarı yaptığınız bir bilgisayar haricinde bilgisayardan, hesabınıza erişim yapılırsa e-posta yolu ile bir uyarı alacaksınız.

Şimdi test için bir diğer bilgisayardan Facebook’u açıyoruz ve hesabımıza giriyoruz. Bu bilgisayarı farklı bir isimde kayıt etmek isteyip istemediğimiz soruluyor. Ne yazık ki bu soruyu gören kötü niyetli bir kişi, Facebook uyarı mekanizmasının etkinleştirildiğini anlayabilir. Facebook hiç böyle bir uyarı ekrana getirmese daha iyi yapardı…

Başka bir bilgisayardan erişimi denedikten sonra, e-posta kutumuzu açarak bu ayarın işe yarayıp yaramadığını kontrol ediyoruz.

Evet, ayar işe yaramış ve Facebook bize başka bir bilgisayardan erişim yapıldığına dair uyarı veriyor. Eğer daha sonra kendi kullanmadığımız bir bilgisayardan erişim yapıldığına dair uyarı alırsak, o zaman bizim dışımızda birilerinin daha hesabımızı kullandığını anlayabiliriz.

Yapılması gereken hemen Facebook ve ardından e-posta hesap bilgilerini, şifreleri değiştirmek. Bir de tabii ki hasarı ölçmek için erişimden sonra hesabımızda neler yapılmış kontrol etmek. chip

facebook arkadaş ekleme engeli

Cuma, Haziran 22nd, 2012

facebook arkadaş eklemeyemiyorum,
facebook arkadaş ekleme sorunu,

Facebook u kötü emelleriniz mi için kullanıyorsunuz ?.Bu ekleme talebi Gönderilemedi.daha fazlasını öğrenmek için yardım sayfamızı ziyaret edin. eğer bu mesajın yanlış olduğunu düşünüyorsanız. bunu tarafımıza rapor edebilirsiniz.

uyarısı alıyorsanız ekleme yapmayın Çok fazla ekleme yaparsanız bu şekilde bir uyarı alırsınız bu durum en erken 1 haftaya kalkıyor

Facebook da 30 kişiden şikayet alırsanız heran hesabınız kapatılabilir.

Kalp Pili Hakkında Her şey?

Cuma, Haziran 22nd, 2012

Kalp pilleri (pacemaker), kalbin ritmini oluşturan ve düzenleyen elektronik cihazlardır. İlk çıkış amacı kalbin yavaş atması sonucu gelişen rahatsızlıkları tedavi amacını taşırken son yıllarda ritim bozukluklarında (antitakikardik pacemaker’ler ve takılabilir kardiyoverter-defibrilatör piller -ICD-) ve kalp yetmezliğinde de kullanılmaya başlanmıştır (biventriküler pacemaker’ler).

Kalıcı kalp pilini gerektiren durumları inceleyelim:

Sinüs düğümü hastalığı:

Hasta sinüs sendromu olarak da adlandırılır. Bu durum, kalbin normal uyarı oluşturan hücreleri (sinoatrial düğüm veya sinüs düğümü) görevini yeteri kadar iyi yapamadığı zaman ortaya çıkar. Kalp hızında çoğunlukla yavaşlama bulunur. Çeşitli aritmiler ve bu arada hızlı ritimler de (takikardi) olabilir. Hastalarda efor ile yeteri kadar kalp hızı yükselmez. Kalıcı kalp pili uygulamasının önde gelen nedenidir.

Hasta sinüs sendromunda EKG. Bu sendromda zaman zaman yukarıda görüldüğü gibi kalp ritminde duraklamalar veya bazen de kalp hızında yavaşlamalar görülür. Bu dönemlerde hastalarda bayılma, bayılacakmış gibi olma, halsizlik, yorgunluk gibi şikayetler olur. Bu şikayetlerin olduğu hastalarda kalıcı pil takılarak yavaşlamış kalp hızı normale döndürülür.

Eğer kalp hızı dakikada 40’ın altına düşmüş ve belirti ve şikayetler açık bir şekilde bradikardiye bağlanıyorsa kalp pili hemen daima önerilir. Eğer kalp hızı dakikada 40’ın üzerindeyse ve zaman zaman bradikardiye işaret eden şikayet ve belirtiler varsa da kalp pili önerilebilir. Anormal olarak yavaş kalp ritimleri olsa bile şikayeti olmayan hastalar genellikle kalp pili adayı değildirler

Kalp blokları:

Kalp pili uygulamalarının ikinci en sık nedenidir. Kalp blokları, kalpte iletim sisteminin her kademesinde olabilirse de en çok probleme, atrioventriküler düğüme ait olan atrioventriküler (AV) bloklar neden olur. AV bloklar, birinci, ikinci ve üçüncü derece olmak üzere 3 tiptir. En ağır şekli 3. derece olandır. Buna AV tam blok da denir. Bu blok şeklinde sinüs düğümünden çıkan uyarılar AV düğümden aşağı geçemez, ve böylece ventriküllerin kasılması için uyarı aşağı inemez. Eğer AV düğümün ilerisinden başka bir noktadan yeni uyarı çıkışı olmaz ise bu durum hayatla bağdaşmaz. Böyle bir durumda çoğunlukla vücudun hayatta kalma mekanizmaları devreye girer ve bloğun ilerisinde bir odak, uyarı çıkarma görevini üstlenir. Ancak çıkan bu uyarılar, sinüs düğümünden çıkanlara göre az sayıdadır ve insanın yaşamını normal olarak devam ettirmesi için yeterli değildir. Bu durumda kalp pili takılarak uygun kalp hızı sağlanır.

Sık görülen AV blok nedenleri içinde; kalp krizi, iletim sisteminin dejeneratif hastalığı, ilaçlar, ameliyat veya ablasyon komplikasyonları sayılabilir.

Karotis sinüs aşırı duyarlılığı (hipersensitivitesi):

Boyunda beyine giden atardamarın (karotis arter) 2’ye ayrıldığı yere karotis sinüs denir. Bu bölge, vücutta kan basıncının ayarlandığı yerlerden biridir. Kan basıncı yükseldiği zaman burada bulunan basınca duyarlı hücreler (baroreseptörler), beyindeki basınç merkezi ile haberleşerek atardamarların etrafındaki düz kasları gevşetir ve böylece atardamarlar biraz genişleyerek yükselmiş olan kan basıncını düşürmeye çalışır. Ancak bazen bu hücrelerde aşırı duyarlılık gelişir. Bu durumda boyun bölgesine olan temas veya hafif basınçlarda (dar yakalı gömlek giymek, boyun hareketleri, tıraş olurken bu bölgeye temas vb) bu hücreler yanlış olarak kan basıncı yükseldi zanneder ve kan basıncı ve bazen de ek olarak kalp hızı düşürülür.

Kalp Hızı Ve Kalp Ritmi Bozuklukları

Cuma, Haziran 22nd, 2012

kalp hızının artması
kalp ritim bozukluğu belirtileri
kalp ritim bozukluğu nedenleri

Normal Kalp Ritmi


Bir kalp atışı, vücudun geri kalan kısmına kan pompalayan iki ventrikülün (karıncığın) kasılmasını içerir. İki ventrikülün (karıncığın) kasılmasını, ventrikülleri (karıncıklar) kanla ‘ dolduran iki atriyumun (kulakçığın) kasılması takip eder. Normalde kalp, düzenli bir şekilde dakikada 60 ila 100 kez atar.

Her bir normal kalp atışı, sinotriyal (SA) düğüm olarak adlandı¬rılan küçük bir grup uzmanlaşmış kas hücresi grubunda başlayan bir elektriksel uyarı tarafından başlatılır. Kalbin doğal uyarı kaynağı (pacemaker) olan SA düğümü, sağ atriyumun (kulakçığın) duvarında bulunur.

SA düğümünden gelen sinyal, hızla kalbin iki küçük üst odacığına (atriyumlara (kulakçıklara) gider ve kasılmalarına neden olur. Sonra sinyal, başka bir uzmanlaşmış hücre demetine, atriyoventriküler (AV) düğüme, ve oradan da dal bloğu olarak adlandırılan özel yollar aracılığıyla ventriküllere (karıncıklara) gider.
Sinyal, ventriküllere (karıncıklara) ulaştıktan çok kısa bir süre sonra (ventıiküllerin (karıncıkların) kan ile dolacak yeterli zamanı olduktan sonra) ventriküllerin (karıncıkların) kasılmasına neden olur.

Kalbin, vücudun daha fazla oksijene olan gereksinimini karşılamak ve daha fazla atık maddeden kurtulmak için egzersiz ya da duygusal endişe esnasında hızlanması normaldir. Ateş, anemi, aşın faaliyet gösteren bir tiroid bezi ve bazı maddeler (dekonjestanlar (burun tıkanıklığını giderici ilaçlar), kafein, amfetaminler ve kokain gibi) de kalbin normalden daha hızlı bir şekilde pompalama yapmasına neden olabilir.

Kalp ritmi anormallikleri (bozuklukları), kalbin elektrik sisteminde bir normal fonksiyonu yerine getirememe söz konusu olduğunda meydana gelir. Hafiften yaşamı tehdit ediciye kadar farklılık gösteren ritim anormallikleri (bozuklukları), atriyumlann (kulakçıkların) ya da ventriiküllerin (karıncıkların) düzenli kasılmasını değiştirebilir.