Kubilay Kan

Müzisyen bir aileden gelen Kubilay Kan, İstanbul’ da doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı tam zamanlı müzik bölümüne girdi.1995 yılında konservatuarın nefesli sazlar lisans bölümünü başarıyla bitirdi.

Okul yılları sırasında Türkiye nin değerli müzisyenleri ile caz klüplerinde beraber çalarak caz müziği kariyerine ilk adımlarını attı. Dünyanın sayılı müzisyenleri arasında yer alan Prof. Aydın Esen’ den caz dersleri aldı. Yine aynı dönemde Wynton Marsalis, Herlin Riley, Scott Henderson gibi daha pekçok caz müzisyenleriyle “jam-session” ortamında aynı sahneyi paylaştı.

1998 yılında Fransız hükümetinin vermiş olduğu bursla Strasbourg’ ta Fransız müzisyenler ile çalışmalar yaparak bir de konser albümü çıkaran Kubilay Kan, ülkesini şarkıcı-piyanist-besteci-aranjör olarak Fransa ‘da başarı ile temsil etti.

Öğrenimine yurt dışında devam etmeye karar veren Kan, 1999 yılında kendi besteleriyle katıldığı Berklee College of Music okulunun Paris ‘te açmış olduğu dinletide, özel ‘European Scholarship For International Students’ bursunu alarak Amerika’daki Berklee College Of Music okuluna girmeye hak kazandı.
Bu okulun “Music Production and Contemporary Writing” bölümündeki eğitimi boyunca piyano dalında Prof. Frank Carlberg, aranjman sınıfında Dan Moretti ve Latin müziği ve aranjmanı sınıfında Bernardo Hernandez, vokal alanında da Anne Pecham, Gabrielle Goodman ve Adriana Balic gibi önemli eğitmenlerle birlikte çalışma fırsatı buldu.

2002 yılında ülkemize dönen sanatçı, farklı konseptlerdeki orkestralarıyla birlikte geniş ve çeşitli müzik türlerinden oluşan repertuarıyla Türkçe, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerinde yabancı ve Türkçe pop, müzikal, jazz, latin, salsa ve cha cha tarzlarında parçaları vokal, enstrümantal ve dans showlarıyla birleştirerek, farklı formatlarda programlar sunmaktadır.

Avrupa ve Amerika’da yapmış olduğu sahne showlarını Türkiye’ye taşıyan ve sahne performansını büyük bir ‘show’ vizyonu içinde ele alan KUBİLAY KAN, klasik ve modern müzik alanlarındaki 22 yıllık birikimini, ‘şarkıcı’, ‘piyanist’, ‘besteci’, ‘trompetist’, ‘aranjör’ ve ‘dansçı’ kimlikleriyle izleyicilerine aktarmakta, kurmuş olduğu ve kendi adını taşıyan farklı konseptlerdeki orkestralarıyla başarılı konserlerine ve sahne performanslarına ülke içinde ve dışında devam etmektedir.

Tags:

Leave a Reply